Înainte de rezervare

Daca ati decis ce fel de vacanta doriti, urmeaza organizarea vacantei:

– fixarea perioadei vacantei- este un pas foarte important sa se tina cont de perioada vacantelor copiilor si de posibilitatile de concediu pentru parinti

– alegerea modalitatii de transport: masina, tren sau avion

– luarea deciziei asupra rezervarilor. Acestea pot fi facute:

– individual, care va ofera mai multa flexibilitate, dar necesita mai multa atentie

– printr-o agentie de turism, prin alegerea pachetelor turistice complete – gama din care se poate alege cuprinde oferta mai multor touroperatori.

– combinat: partial prin agentie, partial individual

– inca o decizie de luat: rezervarea sa se faca cu mult timp inaintea plecarii, beneficiind de reduceri Early Booking ale agentiilor sau sa se astepte pana in ultimul moment, bazandu-ne pe reducerile ofertelor Last Minute (aici exista riscul sa nu mai fie locuri exact acolo unde s-a dorit). La unele locui de cazare, se ofera diverse reduceri in anumite perioada ale anului, de ex. 7 = 6, adica un sejur de 7 nopti la pret de 6 nopti. Aceste oferte sunt valabile in cazul in care sejurul se incadreaza intr-o anumita perioada determinata sau depinde de ziua sosirii.

Intrebari care trebuie clarificate inainte de rezervare:

 

– orar de zbor

– conditii de cazare

– tipul camerei: camera dubla cu pat suplimentar (de obicei un pat sau o dormeza/sezlong/canapea recomandata in general pentru copii; mai scurt si mai ingust decat un pat normal si nu este la fel de comod), camera familiala (recomandate in general pentru 2 adulti si 2 copii, junior suite, apartament)

– facilitati pentru copii (meniu special pentru copii, miniclub, teren de joc, piscina pentru copii, diferite programe distractive pentru copii, etc.)

– programe oferite (excursii facultative, vizite,  bilete la Aquaparkuri sau diferite parcuri de divertisment si de aventura, etc.)

– posibilitati de distractie, recreere, sport (facilitatile unitatii de cazare)

– regimul de masa: fara masa, cu mic dejun (MD sau BB), cu demipensiune (mic dejun si cina: DP sau HB), pensiune completa (mic dejun, pranz si cina, PC sau FB), all inclusive   (mic dejun,pranz, cina, gustari, bauturi alcoolice si nealcoolice autohtone), diferite facilitati de sport, miniclub) etc. Analizati cu atentie oferta fiecarui hotel in parte, deoarece   conditiile difera.

– conditii de renuntare

– posibilitati de incheiere a diferitelor tipuri de asigurari (asigurari de calatorie in strainatate, asigurari storno, asigurari de calatorie si renuntare, asigurari de bagaje, etc.)

– obtinerea informatiilor referitoare la conditiile de intrare in tara in care urmeaza sa se desfasoare calatoria (daca s-a decis asupra unei oferte din strainatate): pasaport, viza,  vaccinuri, taxe de intrare, taxe de iesire, etc.

– asistenta locala: exista sau nu asistenta turistica din partea agentiei touroperatoare

informatii referitoare la calatoria minorilor in alte tari

– calcularea pretului total (copii, care sunt insotiti de 2 adulti platitori de pret intreg, in cele mai multe locuri beneficiaza de reduceri. De multe ori reducerile sunt valabile  si daca copii sunt insotiti doar de un singur adult. Exista hoteluri unde reducerile sunt valabile si pentru copii mai mari de 12-15 ani. Atentie: apartamentele pot fi rezervate doar cu numarul maxim de persoane admise (in acest caz si copii sub 2 ani sunt considerate persoane „intregi”). Fiti atenti la serviciile incluse in pret, si la cheltuielile de la fata locului (diferite taxe obligatorii)

– conditii de plata

– condiţii de rezervare

 

Share Button