Family Holiday

Jocuri şi ocupaţii în timpul călătoriei

Jocuri şi ocupaţii în timpul călătoriei

Chiar dacă trăim în era jocurilor video şi a a DVD-urilor portabile, a telefoanelor mobile cu multe jocuri, în timpul unei călătorii lungi cu maşina, copii pot fi ocupaţi şi distraţi şi cu jocurile de “modă veche”, cum ar fi “Conectaţi punctele”, “X-0” sau “Spânzurătoarea”.

Mai jos găsiti câteva idei de jocuri, cu posibilitate de tipărire, utilizabile în timpul unei călătorii lungi.

Atenţie: În cazul în care copilul Dvs. are rău de maşină, mai bine sugeraţi-i să se uite afară pe geam, jucaţi jocuri cu cuvinte, întrebări, poveşti, în loc să fie atent la ceva din interiorul maşinii. Citirea sau focalizarea ochilor pe ceva stabil din mână, poate agrava răul de maşină!

PAGINI DE COLORAT


Pagini de colorat

LABIRINT

Labirint 1

Labirint 2

CONECTATI PUNCTELE:

JOC 1

JOC 2

CAUTATI DIFERENŢA

Diferenta 1

Diferenta 2

Diferenta 3

Diferenta 4

Diferenta 5

JOCUL X – 0

Plasează 3 x–uri sau 0-uri pe verticală, orizontală sau diagonală pentru a câştiga

Model X-0

JOC BINGO IN MAŞINĂ / AVION / TREN

pentru copii mai mici: Bingo 1

pentru copii mai mari:

Bingo 2

Bingo 3

JOCUL SPÂNZURĂTOAREA

Spânzurătoarea este un joc pe hârtie pentru doi jucători. Unul din jucători se gândeşte la un ,cuvânt iar celălalt încearcă să-l ghicească sugerând litere.

Cuvântul ce trebuie ghicit este reprezentat de un şir de linii, fiecare linie reprezentând o literă a cuvântului. Dacă jucătorul care ghiceşte sugerează o literă ce se află în cuvânt, celălalt jucător o completează în toate poziţiile unde aceasta apare. Dacă litera nu se află în cuvânt, celălalt jucător desenează un element din diagrama „spânzurătoarea”.

 

Jocul se încheie când:

*  jucătorul care ghiceşte completează tot cuvântul, sau îl ghiceşte exact.

*  celălalt jucător completează diagrama.

 

Diagrama este gândită să semene cu cea a unui om aflat la spânzurătoare. Cu toate ca au apărut dezbateri privind bunul gust al imaginii, aceasta încă se foloseşte şi astăzi.

Model

JOC SUDOKU

 

ALTE IDEI:

Jucării pentru călătorie

Cum sa alegem cea mai buna jucarie pentru calatorie???

Care jucarie sa fie impachetata in geanta copiilor???

Cele mai bune jucarii pentru calatorii sunt cele fara zgomot, fara prea multe parti mici care sa fie pierdute sau imprastiate in masina sau sub scaunul din avion. Sunt, de asemenea, compacte si nu in ultimul rand ieftine. Nu trebuie sa cheltuiti o avere pentru jocurile de calatorie. Desigur aveti nevoie de cateva pe perioada calatoriei, si cateva pentru perioada sejurului. Totusi, nu impachetati prea multe deoarece face parte din programul de vacanta sa achizitionati o jucarie noua la destinatie. Asigurati-va ca ati impachetat cateva jocuri dintre cele preferate, precum si unele noi. Daca aveti timp, pentru putina distractie in plus, puteti sa impachetati separat fiecare jucarie in parte. Acest lucru va trezi interesul copiilor, dar veti castiga si cateva momente de liniste in timpul despachetarii.

Idei de jucării pentru călătorie pentru copii cu varsta de pană la 1 an:

 

Idei de jucării de călătorie pentru copii cu varsta între 1 – 2 ani:

 

Idei de jucării pentru călătorie pentru copii cu varsta între 2- 4 ani:

 

Idei de jucării pentru călătorie pentru copii cu varsta între 4- 8 ani:

 

Exit mobile version